2009. október 28., szerda

Menyasszonyi csokor trend






Forrás: Medinilla Virágművészet

A menyasszonyok többsége még ma is inkább választja a hagyományos biedermeier gömb rózsacsokrokat, mint bármi mást. Vannak azonban merészebbek is, akik a virágkompozíciókkal is követik a trendeket, illetve igyekeznek valami egyedit megvalósítani ezekben a részletekben is. Én szívem mélyéből egyetértek, mert valóban nagyon szép a rózsa, de annyi gyönyörű virág van még, amelyekből lélegzetellálító kiegészítőket lehet alkotni a nagy napra.

Nagyon tetszik a "természetes" trend: kócos csokrok, vadvirágokra emlékeztető fajtákkal, termésekkel, néha pozsgásokkal. Ezekből mutatok párat, szerintem elbűvölőek, érdemes megfontolni őket a feszes, homogén, "elegáns" virágból készült csokrok alternatíváiként.

Egy ruha - két menyasszony: dekor 2. rész








Kinga volt a második menyasszony, aki vidám részletekkel dobta fel esküvőjét. Piros körmök, pink és piros csokor, türkiz veterán autó, virágos ikeás drapériák - igazán mindent megtettek, hogy minél lazábbá, fesztelenebbé tegyék a hangulatot, élvezhetővé maguk és a vendégeik számára.

Kedvencem az egyedi megrendelésre készült autórendszámok, amelyek a kocsiról átkerültek a menyasszony és a vőlegény székére, kijelölve ezzel a pár helyét a főasztalnál.

2009. október 26., hétfő

Egy ruha - két menyasszony: dekor 1. rész







Nagyon régen írtam két menyasszonyról, akik bár ugyanazt a ruhát választották, mégis két teljesen különböző stílusú esküvőt kerítettek köré. Ígértem akkor, hogy külön posztokat írok a dekorról, és hát ez fog most történni.

Először íme Anna képei, aki a Berkenyei Szent Anna fogadóban rendezte az ereszd el a hajam bulit Audrey Hepburn stílusában, orchideákkal, swarowski kristályokkal, masnikkal és pöttyökkel.

Anna külön kérte, hogy említsem meg, milyen csodálatos szolgáltatást nyújtott a fogadó, annyira meg voltak elégedve, hogy mindenkinek meleg szívvel ajánlja esküvői helyszínként.

A különleges virágdesign pedig ismét a Medinilla Virágművészetnek köszönhető.

Ütetési rend


Forrás: Green Wedding Shoes

Rusztikus ablaktáblákra írva. Ötletes, nem munkaigényes, csináltatni vagy keresni kell. Most van lomtalanítás...

2009. október 23., péntek

Édibédi megint



Forrás: What Junebug Loves

Ismét egy cuki meghívó, szintén az aktuális párt ábrázolja rajzolt formában. Engem kicsit a Rumcájsz és Manka féle rajzfilmekre emlékeztet a gyerekkoromból, lehet, hogy ezért kedvelem az ilyesmiket ennyire. A legutóbbi ehhez hasonló meghívó itt látható.

2009. október 16., péntek

Allegra esküvő - Eszter és Zoltán












Nagyon el vagyok maradva a saját esküvők posztolásával - és internetes problémák miatt úgy általában a posztolással - igyekszem ezen a héten kicsit utólérni magamat.

Ez a pár külföldön él, "csak" házasságot kötni jöttek Budapestre, azon belül is a Várba.

Klasszikus, kicsit biedermeieres hangulat volt az irányadó, egy kis csavarral. Így lett a helyszín a Vár, a ruha egy meglehetősen konzervatív vonalvezetésű csipkemíderes modell, a meghatározó virág pedig a rózsa. A menyasszony szemhéját azonban kis színes kő díszítette, a rózsadekort pedig minimálba hajló rezgő gömbök tették modernné. A nyomtatott anyagok is inkább a letisztult, mai formavilágot képviselték.

Nagy örömmel dolgoztam ezzel a menyasszonnyal, mert hihetetlen stílusérzéke van, igényes, ugyanakkor kellően laza, a képeken pedig látszik, hogy milyen isteni fotók készíthetők róla: minden gesztusában ott van a magabiztos, ízig-vérig nő. Ha nem lenne negatív felhangja, akkor azt mondanám, hogy Eszter egy modern díva. Ami azonban ennél is fontosabb, és ami leginkább meghatározza a fotók hangulatát, az az, hogy sugárzik róla, mennyire boldog.

Smink: Szalay László
Frizura: Szarka Szabolcs mesterfodrász +36 20 953 02 19
Fotó: Boltresz Attila
Ruha: Allegra Szalon
Esküvőszervezés: Allegra Esküvő

2009. október 12., hétfő

Allegra menyasszony - Janka








Ez az esküvő nagyon tetszik. És csak részben azért, mert a menyasszony a mi ruhánkat választotta. Kedvessége, egyszerű, letisztult stílusa, közvetlensége miatt is kedves, de amiatt is, mert neki és párjának megerőltető napi munkájuk mellett maradt energiájuk, kedvük olyan szolgáltatókat keresni, akik vissza tudták tükrözni, azt, hogy milyen is az a két ember, aki egymással összeházasodott egy esős augusztusi napon.

A Másképp stábja ezért külön tapsot érdemel, mert a hendikeppel induló napot mégis sikerült tökéletesen megörökíteniük.

2009. október 11., vasárnap

Újabb vintage esküvő







Forrás: Oncewed

Remélem még nincs elegetek a vintage esküvőkből, de ez a menyasszony is annyira szép, és a ruha is olyan különleges, hogy nem tarthatom meg magamnak.

2009. október 5., hétfő

Vintage esküvői és menyecske ruhák az Etsy-ről

Ha valaki valódi, ötvenes évekbeli ruhában szeretne pompázni esküvője napján, megteheti. Szétnézhet az Ebay-en, vagy lecsaphat az alábbi ruhák egyikére az Etsy-n, Timeless Vixen virtuális boltjában:




Forrás: Timeless Vixen

És ugyaninnen szintén korabeli menyecske ruhák:




Forrás: Timeless Vixen

Az árak 300 és 700 USD körül mozognak.

És nem tudom megállni, hogy egy saját, korhű másolatot ne szúrjak be ide:


Forrás: Allegra

2009. október 1., csütörtök

Esküvő az 50-es évek stílusában










Forrás: Sloan Photographers

Ahogy ígértem, itt a pénteki vintage esküvő: Tiszta Jackie O és Marilyn Monroe. (Kérem megtekinteni Jacqueline Kennedy menyasszonyi ruháját itt).

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!