2010. február 10., szerda

Esküvői cipők magyar tervezőktől - szubjektív válogatás a teljesség igénye nélkül

Ha kimondom a magyar cipőtervező szókapcsolatot, elsősorban Vágó Réka neve jut eszembe, így azt hiszem illő először az ő cipőit bemutatni:





Fotók: Vágó Réka

A következő tervező az én személyes kedvencem, Varga Éva a Fany-Modától. Egy rendkívül kedves, elegáns, de vagány és nagyvonalú hölgy, aki mellesleg bármelyik létező modelljét összekombinálja egy másik sarokkal vagy orral, ha épp azt tetszik, és akár a ruha saját anyagából is elkészíti a cipőt/szandált bármilyen méretre. Mindezt korrekt áron.









Ez a kedvencem, fehérben is létezik természetesen.
Fotók: Fany-Moda

A következő tervező, egy formabontó cipőtervező, Anna Zaboeva, aki csupán lakhelye jogán nevezhető magyarnak, mert voltaképpen orosz. A WAMP állandó résztvevője, ahol már a hónap tervezője címet is elnyerte. Pleasemachine márkája a megszokottól eltérőt kedvelő menyasszonyok számára üdvözítő alternatíva. Rendelni a webshopjából lehet, vagy személyes kapcsolatvelvétel után - személyesen.




Fotók: Pleasemachine

Végül pedig a nagy múltra visszatekintő Juhos manufaktúra cipőiből mutatnék be párat:




Fotók: Juhos Cipő

Két tanácsot mindenképp adnék a cipő után kutató menyasszonyoknak. 
Egy: az esztétikum mellett a kényelmi szempontokat is vegyük figyelembe, mert nagyon sokat kell majd állni ebben a cipőben. Szertartás fél óra, fotózás 1-2 óra, nyitótánc, menyasszonytánc szintén 1 óra, és ezek csak a nettó számok. Tehát ha hétköznap nem hordunk magassarkú cipőt, most se tegyük, vagy csak minimálisan emeljük meg a sarokmagasságot, mert különben nagy valószínűséggel szenvedni fogunk. 
Kettő: válasszunk bőrcipőt a szatén helyett. A selyemből készült cipők hamar koszolódnak, rögtön látható nyoma lesz annak, ha belerúgunk a járdaszegélybe, és aznap már nem lehet belőle kivenni, később is csak festéssel. Másrészt az eső, akár a tegnapi eső is késedelem nélkül eláztatja a cipőt, és egész nap közlekedhetünk a vizes lábbelinkben. 
Cipővásárlásra fel!

1 megjegyzés: