2009. július 30., csütörtök

Dekorációs ötletek szabadtéri esküvőhöz



Csináld magad, illetve magad uram, ha nincs szolgád, de talán jobban is jársz. Szabadtéri, nyári esküvőkhöz tudom ajánlani a fenti dekorációt (a fotókon látható példa egy nyári arborétumban tartandó sátras esküvőhöz lett kitalálva), amit saját kezűleg is el lehet készíteni.

Hozzávalók: üres borosüvegek, befőttesüveg, parfümös üveg, arany csomagolópapír (jelenlegi az IKEÁ-ból), gyöngysor (bolti, nagymamáé vagy fűzött), sk fehér papírból kivágott bogármotívumok (itt szitakötő és pillangó), csipketerítő (nagymamáé, ecseris), levendula, ragasztó. Mivel az arany csomipapír eltakarja a boroscímkét, azt még csak leáztatni sem kell.

Variációk:
- én az arany-levendula-fehér kombinációt választottam, de ez természetesen szabadon változtatható: fehér-piros, fehér-fekete, fehér-kék, kék-pink, kék-pink-piros, stb.
- levendula helyett más virág is használható pl. boglárka, liziantusz, napraforgó, margaréta, stb., ez a választott színtől is függ
- sőt, virág helyett vagy felváltva tehetünk a borosüvegbe gyertyát, a befőttes üvegbe mécsest. Ekkor viszont már ajánlatos leáztatni a címkéket, mert a bentről jövő fénytől a csomagolópapíron is átüthet az eredeti minta.

Szerintem szép és egyedi alternatívája a szokásos virág asztalközepeknek, és bár munkaigényesebb, jóval kevesebbe kerül. Főleg, ha szeretjük a bort, mint a jelen blog írója, és mindig akad otthon bőven üres borosüveg! :)

Boros dekor posztok még itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése