2010. január 25., hétfő

Variációk gyűrűpárnára


 
 
 

És most jöjjenek a nem textilből készült gyűrűhordozó eszközök:

Forrás: Weddingcien 

 
 
 
Forrás: The Knot, Szabó Zoltán fotográfus

Ritkán látok igazán szép gyűrűpárnát esküvőkön. Még mindig leginkább a műselyemből fabrikált modell dívik, lehetőleg minél több csipkével, kösöntyűvel és egyebekkel díszítve. Itt szeretnék néhány ötletet adni, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak, amelyek segítségével ez a kötelező darab egy egyedi hangulatú esküvő méltó résztvevőjévé válhat.

A legelső képen látható párna meglepő módon zsebkendőből készült, kifejezvén a pár hovatartozását. Akár szokatlan emlékeket is bevonhatunk ezzel a zsebkendő "trükkel" esküvőnkbe, hiszen megmaradt kedves gyerekkori zsepink, vagy nagymamánk csipkés zsebkendője remek alapanyag lehet gyűrűpárnánkhoz. Máris valami hozzánk közelálló hordozza a két karikagyűrűt, és nem valami bolti műanyag csoda.

Ha ilyesmink nincs, még mindig lehetünk stílusosak. Használhatunk színeket, vagy a mostanában divatos hatalmas textil virágdíszeket. A hagyományos kereteken belül maradva pedig jó minőségű csipkéből, illetve egy-két ékszerszerű kiegészítő felhasználásával gyönyörű gyűrűpárnát készíthetünk, készíttethetünk el.

Az extremitások is jól sülhetnek el, ha illeszkednek az esküvő stílusához - tehetjük a gyűrűket kagylóba, csigába (különösen tengerparti kézfogó esetén), madárfészekbe, vagy virágágyra is. Így a gyűrűket rögzítő szalag kibontásával sem kell majd bíbelődnünk a szertartás közben.

És hogy mi kerüljön a gyűrűpárnára? Itt láthattok egy mini válogatást a magyar ékszerészek legszebb karikagyűrűiből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése