2010. január 25., hétfő

Variációk gyűrűpárnára


 
 
 

És most jöjjenek a nem textilből készült gyűrűhordozó eszközök:

Forrás: Weddingcien 

 
 
 
Forrás: The Knot, Szabó Zoltán fotográfus

Ritkán látok igazán szép gyűrűpárnát esküvőkön. Még mindig leginkább a műselyemből fabrikált modell dívik, lehetőleg minél több csipkével, kösöntyűvel és egyebekkel díszítve. Itt szeretnék néhány ötletet adni, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak, amelyek segítségével ez a kötelező darab egy egyedi hangulatú esküvő méltó résztvevőjévé válhat.

A legelső képen látható párna meglepő módon zsebkendőből készült, kifejezvén a pár hovatartozását. Akár szokatlan emlékeket is bevonhatunk ezzel a zsebkendő "trükkel" esküvőnkbe, hiszen megmaradt kedves gyerekkori zsepink, vagy nagymamánk csipkés zsebkendője remek alapanyag lehet gyűrűpárnánkhoz. Máris valami hozzánk közelálló hordozza a két karikagyűrűt, és nem valami bolti műanyag csoda.

Ha ilyesmink nincs, még mindig lehetünk stílusosak. Használhatunk színeket, vagy a mostanában divatos hatalmas textil virágdíszeket. A hagyományos kereteken belül maradva pedig jó minőségű csipkéből, illetve egy-két ékszerszerű kiegészítő felhasználásával gyönyörű gyűrűpárnát készíthetünk, készíttethetünk el.

Az extremitások is jól sülhetnek el, ha illeszkednek az esküvő stílusához - tehetjük a gyűrűket kagylóba, csigába (különösen tengerparti kézfogó esetén), madárfészekbe, vagy virágágyra is. Így a gyűrűket rögzítő szalag kibontásával sem kell majd bíbelődnünk a szertartás közben.

És hogy mi kerüljön a gyűrűpárnára? Itt láthattok egy mini válogatást a magyar ékszerészek legszebb karikagyűrűiből.

2010. január 21., csütörtök

Menyasszonyi csokor update


 
 
 
 

Akció, szenzáció, új menyasszonyi csokor kollekció! A Medinilla nekidurálta magát, és összedobott egy kisebb csokor parádét, amit muszáj megosztanom, mert szépek, különlegesek, elbűvölőek. Az én kedvencem a tulipáncsokor orchideákkal megtűzdelve. A többi kreáció (ez már csak ilyen ciós bejegyzés, kár, hogy a vakációt nincs okom ideszőni :-)) itt megtekinthető.

2010. január 18., hétfő

Esküvő Kiállítás










Csokrok és virágdekoráció: Medinilla

Fáradtan, de boldogan zártuk az idei első esküvő kiállítást. Köszönjük a sok kedves érdeklődést, nézelődést, rácsodálkozást, reméljük hamarosan újra találkozunk.  A virágdekorációt pedig (természetesen, mint mindig) a Medinilla készítette.

2010. január 12., kedd

Eláll a lélegzetem










Forrás: Ruffled

Mennyivel szebb, líraibb, mint az átlagos trash-the-dress? Sokkal, sokkal, sokkal.

2010. január 9., szombat

Lánykérés delux


Light Writing Proposal from Derick Childress on Vimeo.

A forgatás 3 éjszakát vett igénybe. Azt hiszem, ez a srác nagyon szeretheti ezt a lányt, és nagyon szeretné, hogy a felesége legyen. Akiket érdekel a technika, amivel ez a film készült, a vőlegény e célra készített honlapján elolvashatja.

2010. január 8., péntek

Élő szőnyeg




Ha valamilyen oknál fogva nem kivitelezhető a vágyott szabadtéri esküvő, a fenti képen a megoldás. Egy mohaszőnyeggel becsempészhetjük a természet zöldjét és frissességét bármely épületbe. Eddig ez a legszebb bevonulószőnyeg, amit láttam.

2010. január 4., hétfő

Beadom a derekam


 

 

 
 

 

 

Fotók: felső három kép Medinilla, többi kép New York Wedding Guide

Aki rendszeresen olvassa a blogomat, tudja, hogy nem vagyok híve a standard megoldásoknak, így a rózsát is szapultam már egy egészen halványat. Igen, valóban elcsépelt, közhely, mert evidens, és ami evidens, az általában hétköznapi. Viszont sok menyasszony ragaszkodik ehhez a virághoz, mert egyébként tényleg gyönyörű, így kutya kötelességem bemutatni rózsacsokor variációkat is. Úgyhogy fogadja szeretettel mindenki a fenti kompozíciókat, amelyek azonban olyan szépek, frissek és maik, hogy bájukkal, kedvességükkel, humorukkal el tudják feledtetni azt, hogy előttünk már millióan választották esküvőjük díszeként, és nem kiáltunk fel csalódottan, hogy igen, a menyasszony rózsákat viselt.

2010. január 3., vasárnap

Csokoládé



Forrás: Kiss The Groom

Ezt a részletet ismét Elisabeth Messina fotós esküvőjéből emeltem ki. A menyasszony fogta a közös életük alatt készült legkedvesebb fotókat, és ezekbe csomagolta a kis csokoládé táblákat. Kitűnő köszönetajándék, még akkor is ha mi magunk nem vagyunk profi fotósok. Mindenkinek a tarsolyában rejtőzik jó pár kitűnő fénykép, miért is ne tegyük velük személyesebbé az esküvőnket?

Annak is van cuki opció, aki nem akarja saját emlékeit a nagyközönség elé bocsátani. A Szerencsi Bonbon Kft. ismét előrukkolt a retró betűs (jelen esetben monogrammá avanzsáló) csokijával, ez is nagyon ötletes része lehet az esküvőnek, különösen akkor, ha egyéb retró elemek is felbukkanak.